Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/filkonro/public_html/pantonar.ro/wp-content/plugins/divi-builder/dashboard/dashboard.php on line 844
“Vreau un pantonar. Dar nu stiu care este cel mai bun.” – Pantonar

“Vreau un pantonar. Dar nu stiu care este cel mai bun.”

Daca esti in cautarea unui ghid Pantone dar nu esti foarte sigur care dintre ele este cel mai bun pentru necestiatile tale iata aici un ghid pentru alegerea celui mai potrivit produs pentru tine:

 


 

 

 

 1. Pentru ce industrie?
  – tipar offset

   

  – tipar digital
  – creatie grafica DTP
  – design web
  – publicitate: creatie si productie
  – textil
  – ambalaje din plastic
  – ambalaje tiparite pe hartie
  – ambalaje tiparite pe plastic
  – design interior
  – design vestimentar
  – fotografie
  – agricultura
  – medical: acuitate vizuala
  – productie cernelurile

 

 

Numerotarea Pantone explicată

Fiecare sistem Pantone Matching Color utilizează o schemă unică de codificare. Această pagina vă va ajuta să găsiți ce sistem este asociat cu un anumit număr sau nume de culoare Pantone:

Pantone pentru grafică și multimedia


Sistemul de numerotare Pantone Explained - Grafică - Formula-Ghid

Sistemul de culori Pantone® cretat sau necretat

(exemple: PANTONE 185 C, PANTONE Cool Gray 1 U)

Ghidurile de Formulare a culorilor Pantone și chipsurile solide conțin 1867 de solide (spot) Pantone Matching System Colors pentru imprimarea cernelii pe hârtie.Majoritatea acestor culori sunt menționate folosind un număr de trei sau patru cifre urmat de un C sau U. Există, de asemenea, un număr mic de culori numite, cum ar fi cele 18 culori de bază cum ar fi PANTONE Reflex Blue C sau PANTONE Orange 021 U .

Sufixul literei se referă la hârtia pe care este imprimată: un “C” pentru hârtie cretata sau lucioasă sau un “U” pentru hârtie necretată.

Pantone Specialty Solid Culori

Pantone Metallics

(exemple: PANTONE 877 C, PANTONE 8244 C)

Culorile Pantone Metallics sunt menționate folosind fie un număr de trei sau patru cifre care începe cu “8”, urmat de un “C” pentru a indica o hârtie cretată. Nu există versiune necretată a Pantone Metallics Colors.

Pantone Premium Metallics

(exemplu: PANTONE 10286 C)

Culorile Pantone Premium Metallics sunt menționate folosind un număr de cinci cifre care începe cu “10”, urmat de un “C” pentru a indica stocul de hârtie cretat. Nu există o versiune necretată a culorilor Pantone Premium Metallics.

Pantone Pastels & Neons

(exemple: PANTONE 915 U, PANTONE Yellow 0131 C)

Culorile Pantone Pastels & Neons sunt menționate folosind un număr de trei sau patru cifre începând cu “9”. Există două excepții: culorile bazei de neon, care sunt numere de trei cifre începând cu “8”, și culorile de bază pastelate, denumite cu un nume descriptiv de culoare, urmate de un număr de patru cifre care începe cu “0” . Fiecare culoare are un sufix care indică tipul de hârtie pe care este imprimată: o “C” pentru hârtie cretată sau lucioasă sau un “U” pentru hârtie necretată.

CMYK / proces de patru culori

Pantone CMYK / ghiduri de proces 4 culori cretat,e necretate

(exemple: PANTONE P 11-4 C, PANTONE P 69-15 U).

Aceste ghiduri oferă o colecție independentă de aproape 3.000 de culori CMYK care nu au nici o legătură cu sistemul de potrivire Pantone Formula Guide.

Culorile de process Pantone încep cu litera P urmată de un număr de la unu la trei cifre, o liniuță și un număr de la una la două cifre. Suita “C” indică stocul cretat și “U” necretat.

Simulări de proces ale culorilor solide de pantone

Pantone Color Bridge cretată sau necretată

(exemplu: PANTONE 185 CP, PANTONE 425 UP)

Acest ghid oferă comparații tipărite între ele ale unor culori de sistem de potrivire Pantone solide și ale celui mai apropiat echivalent format din culori de process în patru culori. Simularea procesului este identificată prin utilizarea numelui sau numărului de culori solide, urmată de “CP” pentru cretate sau “UP” pentru necretate.

Pantone Extended Gamut Coated Guide

(exemple: PANTONE 7662 XGC, PANTONE 347 XGC)

Ghidul Pantone Extended Gamut Coated conține 1729 de simboluri de șapte culori ale sistemelor de potrivire Pantone solid (spot) care se imprimă pe materiale cretate. Majoritatea acestor culori sunt menționate folosind un număr de trei sau patru cifre urmat de un XGC. Există, de asemenea, un număr mic de culori numite, cum ar fi cele șapte culori de bază cum ar fi PANTONE Process Magenta C sau PANTONE XG Orange C.

Suita literei se referă la tipul de proces: “XG” pentru Gamut extins și “C” pentru hârtia cretata sau lucioasă pe care este imprimată.

Pantone Fashion, Home + Interior


Sistemul de numerotare Pantone Explained - Moda + Home - Swatch de bumbac

Ghiduri și standarde pentru hârtie, bumbac și nailon folosite in

Modă  si design interior

(exemple PANTONE 14-4510 TPX sau Aquatic, PANTONE 15-1247 TCX sau Tangerine)

Numerele de referință ale culorilor din acest sistem conțin două cifre, urmate de liniuță și patru cifre, cu un sufix TPX sau TC. TPX indică faptul că referința a fost tipărită pe hârtie, TC indică faptul că este o referință de bumbac vopsită. Fiecare culoare are, de asemenea, o referință de nume alfa ca identificator secundar. Acum, în formulările ecologice indicate de sufixul color TPG. Această nouă ediție a Ghidului culorilor prezintă modelele existente de 2.310 de modă, Home + Interiors Colors create din formulare noi, mai pământești și un sufix suplimentar Pantone Color Number, TPG (Paper Paper – “Green”).

Pantone Plastics


Sistemul de numerotare Pantone explicat - chips-uri din plastic

Pantone Selectable Chips din plastic

(exemple PANTONE Q270-2-4, PANTONE T925-5-5)

Referințele culorilor Pantone Plastics Selector sunt marcate cu un Q sau un T urmat de un număr de trei cifre, o liniuță și două singure cifre separate printr-o linie. Q și T indică culori opace și transparente, respectiv.

Plăci standard de plastic Pantone (chips-uri mari de plastic)

(exemple PANTONE PQ-185C, PQ-19-4007TCX)

Chipsurile Standard Pantone din plastic sunt potrivite culorilor din Sistemul de potrivire Pantone sau Pantone Fashion, Home + Color System. Plăcile au două nivele de grosime care se utilizează cu rășină de polipropilenă.

Referințele culorilor Pantone Plastic Chips Standard, potrivite sistemului de potrivire Pantone, sunt notate cu un PQ urmat de o linie și de numărul de culori de trei sau patru cifre (corespunzător sistemului de potrivire Pantone) plus un “C”. Referințele culorilor PANTONE Plastic Standard Chips corespund modelelor Pantone Fashion, Home + Interiors Color System fiind notate cu un PQ urmat de o linie, două cifre, o a doua bordură, iar ultimele patru cifre ale modelelor potrivite Fashion, Home + Interiors plus TCX sufix.